Creative Campus Arabia toimijat

Arcada on ruotsin ja englannin kielistä opetusta tarjoava monialainen ammattikorkeakoulu Helsingin Arabianrannassa. Korkeakoulu tarjoaa kulttuuriopetusta esimerkiksi kulttuurituotannon, valokuvauksen ja käsikirjoittamisen aloilla.

Diak on Suomen suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen järjestäjä. Korkeakoulussa on mahdollista opiskella myös terveysalan, kirkon alan ja tulkkauksen koulutusohjelmissa. Vuonna 2015 valmistuneella Helsingin kampuksella opiskelee yhteensä 1 700 opiskelijaa. Kampusalue sijaitsee Arabian kauppakeskuksen läheisyydessä.

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen ammattikorkeakoulu. Arabian kampuksella sijaitsevat Metropolian koulutusaloista kulttuurialat. Korkeakoulun tilat Arabiassa sijaitsevat Hämeentien Arabia161 ja Arabia135 rakennuksissa.

Musiikkioppilaitos Pop & Jazz Konservatorio tarjoaa musiikkialan harrastetavoitteista perusopetusta ja ammatillista peruskoulutusta. Oppilaitoksen tilat sijaitsevat Arabiakatu 2:sen tiilirakennuksissa. Uusia tilaratkaisuja suunnitellaan lisäksi Arabia135:een yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa.

Arabia135

Iittala konserniin kuuluva Fiskars muotoilee tuotteita kodin sisustukseen, puutarhaan, ulkotöihin ja kattaukseen. Arabiassa Fiskarsin tarinaan ja tuotteisiin, kuten brändin ikonisiin oranssikahvaisiin saksiin, voi tutustua Iittala & Arabia Design Centrerissä ja muotoilukeskuksen myymälässä.

Iittala & Arabia Design Centre kokoaa yhteen suomalaisille tärkeät muodon taitajat. Muotoilukeskuksessa järjestetään arkipäivisin opastettuja kierroksia, joiden aikana vieraillaan muun muassa uudistetussa Designmuseo Arabiassa, keramiikkataiteilijoiden työhuoneilla ja Fiskarsin showroomilla. Samassa yhteydessä toimii myös muotoilukeskuksen myymälä.

Eettisen suomalaisen muotoilun ja kenialaisen käsityön yhdistävä Mifuko valmistaa kiondokoreja, sisustustuotteita, koruja ja asusteita Reilun kaupan periaatteella. Mifukon tuotteisiin voi tutustua yrityksen verkkokaupassa ja useilla jälleenmyyjillä.

Arabianrannan kirjasto palvelee kaikkia HelMet-kirjastojen asiakkaita. Kirjastossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, esimerkiksi vaihtuvia taidenäyttelyitä.

EFG Toimistokalusteiden tavoitteena on tarjota ergonomisia kalusteratkaisuja toimistoihin ja julkisiin tiloihin.

Finlayson tuo tekstiilit kaupunkilaisten koteihin. Arabianrannassa sijaitsee kotimaisen tekstiilivalmistajan tehtaanmyymälä.

Yksinkertaisesta ja tyylikkäästä muotoilustaan tunnetun Louis Poulsenin tavoitteena on tarjota sisä- ja ulkotilojen valaisimia niin ammattilaismarkkinoille kuin kotiympäristöihin.

Kotimaiseen muotoiluun ja kädentaitoihin keskittyvä Artebia sijaitsee Arabia135:sen X kerroksessa. Myymälän tuotevalikoimasta voi tehdä designlöytöjä niin kotiin että kylään viemiseksi.

Metropolian kulttuurialan kirjastot toimivat yhteistyössä Pop & Jazz Konservatorion kirjaston kanssa.

Pentik on vuonna 1971 perustettu sisustusmyymäläketju, jonka valikoimista löytyvät esimerkiksi laadukkaat keramiikkatuotteet ja kodintekstiilit. Arabia135 rakennuksessa sijaitsee ketjun Outlet-myymälä.

Terveydenhuoltoalan tila- ja myymäläsuunnitteluun keskittyvä VMP Interior toteuttaa muun muassa apteekkien ja sairaaloiden sisustus- ja tilaratkaisuja. Koko kalustevalikoima on esillä yrityksen showroomilla Arabiassa.

Designmuseo Arabia toimii Arabiassa osana Iittala & Arabia Design Centreä. Museo esittelee Fiskars-konserniin kuuluvien Arabian keramiikkatehtaan ja Iittalan lasitehtaan tuotantoa vuodesta 1873 tähän päivään.

Saksalainen keramiikkatuotteistaan tunnettu Villeroy & Boch täydentää Arabia135:sen sisustuskeskittymää tuomalla ideoita kattaukseen. Arabiassa sijaitseva myymälä on yrityksen ensimmäinen outlet-myymälä Suomessa.

Arabiarannan 00560 -alueen Posti toimii Arabia135 tiloissa Artebia Design & Crafts myymälässä.

Ravintolat & kahvilat

Nordic Light Arabia – Portal Arabiankulma tarjoilee arkisin maukasta lounasta Arabianrannan Arabianportaalissa. Lounaan lisäksi ravintolasta voi tiedustella myös varattavia neuvottelutiloja.

Kahvila Deli Marché tarjoilee kahvilatuotteita erilaisista kahveista raikkaisiin smoothieihin ja sämpylöihin. Lounaalla kahvilassa on tarjolla monipuolinen salaattibuffet ja vaihtuva keittolounas. Deli Marché sijaitsee Arabia135 rakennuksessa.

Ravintola Arabianranta tarjoilee lounasta Arabia135:sessa maanantaista perjantaihin. Lounaaseen sisältyy salaattipöytä, lämpimät ruuat, ruokajuomat ja leipäpöytä sekä kahvi tai tee. Ravintolassa on myös erillinen opiskelijahintainen linjasto.

Vapaaehtoisvoimin pyörivä Kaffila Bokvillan avattiin ensimmäisen kerran Ravintolapäivänä helmikuussa vuonna 2014. Kaffila on osa Arabian asukastalojen harrastustoimintaa ja voittoa tavoittelematon. Kaffila tuo Arabiaan kotoisan tilan nauttia niin kahvista, lounaasta kuin talon kotoisasta tunnelmasta.

Muut yhteistyökumppanit alueella

Annala on kaikille kaupunkilaisille avoin puistoalue. Yhdistys toimii idyllisessä keltaisessa puutalossa, jossa järjestetään erilaisia kursseja ja tapahtumia. Hyötykasviyhdistys ylläpitää teemapuutarha-aluetta ja historiallista talvikasvihuonetta.

Arabianrannan taiteilijat (ArT) tarkoitus on lisätä taiteilijoiden, asukkaiden, yrittäjien ja alueen muiden toimijoiden välistä yhteistyötä. Arabianrannassa sijaitsee monien taiteilijoiden työhuoneita ja kevään 2018 aikana toimintansa alueella aloittaa myös Arabian taiteilijoiden Taidelainaamo.

Kyläsaaren kierrätyskeskuksesta löytyy kaikkien Kierrätyskeskuksen pisteiden kattavin valikoima pienelektroniikkaa, vaatteita, pientavaraa ja huonekaluja. Kirpparilöytöjä on voinut tehdä samasta paikasta jo vuodesta 1990 asti.

Artova on Arabianrannan, Toukolan ja Vanhankaupungin alueen asukkaiden, työntekijöiden, yrittäjien, opiskelijoiden ja muiden alueesta kiinnostuneiden kaupunginosayhdistys. Artovan tavoitteena on toteuttaa kaupunkikehittämistä, esimerkiksi järjestämällä erilaisia taide- ja kulttuuritapahtumia alueella.

Electria on Metropolia Ammattikorkeakoulun sovelletun elektroniikan tutkimus- ja kehitysyksikkö. Electrian tiloista löytyvät kattavat ja laadukkaat laite- ja kehitysresurssit elektroniikan suunnittelusta aina prototyyppivalmistukseen saakka. Yksikkö tekee aktiivisesti yhteistyötä Metropolian eri koulutusohjelmien kanssa.

X